ترازوی آزمایشگاهی جزء ضروری هر محیط آزمایشگاهی است که برای اندازه گیری جرم اجسام استفاده می شود. مکانیسم های اساسی در پشت ترازوی آزمایشگاهی به آن اجازه می دهد تا جرم اجسام را به طور دقیق تا عمق آخرین رقم اندازه گیری کند. از بسیاری جهات، ترازوی آزمایشگاهی مدرن ریشه در ترازوی ترازوی سنتی دارد که از بابل باستان مورد استفاده بوده است.

این نوع تعادل دارای طیف وسیعی از ویژگی های متمایز است که آن را به ویژه برای کاربردهای تحلیلی مناسب می کند. این ویژگی ها عبارتند از دقت و وضوح بالا، تکرارپذیری و دقت. یک ترازوی آزمایشگاهی معمولی با یک سکوی توزین و یک سیستم کنترل طراحی شده است. سکوی توزین جایی است که جسم قرار می گیرد و سیستم کنترل کننده داده های تولید شده از طریق ترازوی آزمایشگاهی را پردازش می کند.

متداول ترین طراحی ترازوی آزمایشگاهی از چهار جزء اصلی تشکیل شده است: نشانگر دیجیتال، تشت توزین، سیستم تیر و مجموعه ای از وزنه ها. تشت توزین معمولاً یک سطح صاف است که جسم روی آن قرار می گیرد. این سطح از هر تعداد مواد مختلف که مقاوم در برابر خوردگی و غیر ساکن هستند ساخته شده است. سیستم تیر، جزء اصلی باربر تعادل تحلیلی است و معمولاً از آلیاژ آلومینیوم یا فولاد بادوام ساخته شده است. تیر توسط دو تیر متصل به دو طرف مخالف ترازو کار می کند. 
 طراحی ترازو آزمایشگاهی با ترازوهای مورد استفاده برای مصارف معمولی خانگی متفاوت است، زیرا بسیار دقیق است و شامل بسیاری از ویژگی ها و تکنیک های ویژه ای است که برای انجام اندازه گیری های مورد نیاز برای تحقیقات و فرآیندهای تحلیلی استفاده می شود.

ترازوی آزمایشگاهی قادر به انجام اندازه گیری های دقیق از 0.1 میلی گرم (0.0001 گرم) تا 310 گرم هستند. این امکان اندازه گیری بسیار دقیق را در آزمایشگاه ها و امکانات تحقیقاتی فراهم می کند، جایی که دقت و دقت ضروری است. با استفاده از سیستم چرخ دنده مشبک، این ترازوها قادر به اندازه گیری جرم های کوچک با درجه ای از دقت بالا تا 0.1 میلی گرم هستند.

یک ترازوی آزمایشگاهی معمولی شامل یک تشت توزین یا باسکول برای تحمل وزن اقلام در حال توزین، یک تیر اندازه‌گیری یا صفحه است که در طول تیر اصلی به جلو و عقب می‌لغزد تا جرم یا وزن نمونه را اندازه‌گیری کند، یک تنظیم‌کننده صفر تا تعادل را پس از اندازه گیری ها تنظیم مجدد کنید و یک ترازو که وزن اندازه گیری شده را نشان می دهد. طراحی یک ترازوی آزمایشگاهی می تواند مکانیکی یا الکترونیکی باشد. 
معمولاً در تحقیقات علمی یا در کاربردهای آزمایشگاهی تخصصی مانند کارهای پزشکی یا دارویی استفاده می شود. ترازهای ازمایشگاهی معمولاً به ویژگی‌های مختلفی مانند کالیبراسیون خودکار، جبران دما، ثبت داده‌ها و نمایشگرهای دیجیتال مجهز هستند. آنها همچنین معمولا با انواع لوازم جانبی مانند تابه های توزین، وزنه های کالیبراسیون خارجی و پوشش های محافظ ارائه می شوند.

ترازوهای آزمایشگاهی ابزارهای ضروری در بسیاری از حوزه های علمی، پزشکی و صنعتی هستند.

ترازو آزمایشگاهی نوعی ترازوی پیچیده و دقیق است که برای توزین نمونه ها در آزمایشگاه استفاده می شود. ترازوهای آزمایشگاهی معمولاً برای اندازه گیری انواع مواد مانند مواد شیمیایی، داروها و سایر مواد استفاده می شوند. آنها یک گزینه بسیار دقیق و اقتصادی برای اندازه گیری مقادیر اجسام، مایعات و جامدات هستند.

این ترازوها از پیشرفته‌ترین فناوری توزین استفاده می‌کنند و دقت و پایداری را در کوچک‌ترین کارهای توزین ارائه می‌دهند. آنها آنقدر دقیق هستند که بسته به مدل می توانند نمونه ها را تا یک صدم گرم یا حتی کمتر اندازه گیری کنند. ترازوهای آزمایشگاهی ابزار دقیق و قابل اعتمادی برای نظارت بر وزن و سایر مقادیر (مرتبط) ارائه می دهند.

اکثر ترازوهای آزمایشگاهی موجود امروزه دیجیتال هستند، به این معنی که برای نمایش اندازه‌گیری‌ها با بازخوانی دیجیتال بر روی صفحه LCD طراحی شده‌اند، به جای استفاده از نشانگر شماره‌گیر سنتی. این امر استفاده از آنها را بسیار آسان می کند و اندازه گیری های فوق العاده دقیقی را ارائه می دهد. علاوه بر این، ترازوهای آزمایشگاهی دیجیتال با طیف وسیعی از ویژگی‌های دیگر، مانند حالت‌های توزین و اندازه‌گیری قابل انتخاب، نمایشگرهای LCD با نور پس‌زمینه، کالیبراسیون خودکار و غیره مجهز خواهند شد.

مهم نیست که شغل چیست، ترازو آزمایشگاهی می تواند ابزار مناسبی برای این کار باشد. چه در یک آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاهی یا یک محیط صنعتی، یک مقیاس آزمایشگاهی می‌تواند روشی قابل اعتماد و دقیق برای اندازه‌گیری نمونه‌ها ارائه دهد. نه تنها به نظارت بر مواد خام کمک می کند، بلکه روشی کارآمد برای اندازه گیری میزان ضایعات تولید و همچنین دقت محصول نهایی است.

هنگام انتخاب یک مقیاس آزمایشگاهی، مهم است که مقیاسی را پیدا کنید که نیازهای خاص شما را برآورده کند. اندازه ها و ظرفیت های مختلفی در دسترس است، بنابراین مطمئن شوید که مقیاسی را انتخاب کنید که بتواند مقدار مواد مورد نیاز برای اندازه گیری را تحمل کند. علاوه بر این، به دنبال ترازو آزمایشگاهی باشید که دقت و وضوح لازم را داشته باشد و خوانش‌هایی را با افزایش‌هایی که برای کار مورد نظر لازم است ارائه دهد.